Matematik

Find forskrift

23. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Grafen for enfunktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2;0), Q(8;0) og R(0;4)

a) Bestem en forskrift for f(x)

Jeg har prøvet at indsætte tallene i Excel, men jeg får en mærkelig forskrift. (Jeg vælger en polynomisk linje). 

Men hvordan gør jeg det uden Excel og Mathcad.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Løser 3 ligninger med 3 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 på faktoriseret form hedder parablen y=a(x-r1)(x-r2) ... udfra punkterne kender du rødderne r1 og r2 ... og kan bruge det 3'die punkt til at bestemme a


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. januar 2009 af cepta (Slettet)

#2 Jeg tror ikke helt jeg forstår.

Vil du ikke være sød at uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

y=ax2+bx+c kan skrives y=a(x-r1)(x-r2) hvis den har rødder r1 og r2 og dem kender du ...


Skriv et svar til: Find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.