Fysik

Kort opgave

24. januar 2009 af Alloo (Slettet)

En bil med amssen 1150 kg kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3 m/s2.

Den resulterende kræft er -3·1150kg=-3450N

Hvordan finder jeg ud af hvor lang tid der går før bilen stander samt hvor langt den kører under opbremsningen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt ligningerne for bevægelse med konstant acceleration. :)


Svar #2
24. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Pas! 

Jeg ved ikke hvrodan jeg skal bruge ligningerne :-s

v=v0+a·t

s=s0+v0·t+0,5·a·t2

v2-v02=2·a·(s-s0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Overvej, hvad du vil finde og hvad du får opgivet. Du får opgivet starthastighed, acceleration og skal finde hvor lang tid der går til den holder stille og hvor langt den så er kørt.

(hint: Du skal bruge 1 af de to øverste ligninger).


Skriv et svar til: Kort opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.