Matematik

Vektorer

25. januar 2009 af Bøw (Slettet)

Hej alle derude..

a=  (- 4 over 6)

b→ = (8 over -12)

c→ = (-6 over 9)

d = (16 over 24)

Hvilke vektorer er parallelle?

Hvilke vektorer er ensrettede

Hvilke af vektorerne er modsat rettede??

På forhånd tak for hjælpen..   


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Et hint: Hvis vektor v er parallel med vektor u, så er v=k*u, hvor k er et reelt tal. Er de modsat rettet er k negativ.


Svar #2
25. januar 2009 af Bøw (Slettet)

vektor a og vektor b er modsatrettede..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja for du skal gange a med -2 for at få b


Svar #4
25. januar 2009 af Bøw (Slettet)

vektor a og vektor c er ensrettede..

Er der andre jeg mangler??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hvad med b og d? Og nu har jeg ikke mere tid


Svar #6
25. januar 2009 af Bøw (Slettet)

Kan ikke se noget med b og d..


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo du kan. De er ikke parallelle


Svar #8
25. januar 2009 af Bøw (Slettet)

Jeg kan ikke se det..

Men a og c er vel også parallelle??


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja du ganger med 1½. Som jeg nævnte så er jeg på vej væk, skal til at se en god tysk film, som jeg lige har optaget, men du skal bare huske på, at hvis vektor v=(x0,y0) og vektor u=(x1,y1) og de er parallelle, så gælder (x0,y0) = t*(x1,y1) <=> x0=t*x1 og y0=t*y1. Der skal altså gælde begge ligninger.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.