Fysik
Neutronaktivering
03. november 2004 af
Weeelo (Slettet)
Her er min forsøgsbeskrivelse:
http://www.ulab.ku.dk/Neutronkilde.htm
---
Procedure
- Træk baggrunden fra tællingerne
- Bestem henfaldsparametrene (T0, k og T½) ud fra de store tidsværdier. Herved har du fastlagt henfaldsloven for den isotop med længst halveringstid. ( T= T0∙exp(-k∙t) ).
- Tællingerne fratrukket baggrunden fratrækkes nu bidraget fra isotopen med længst halveringstid.
- Bestem nye henfaldsparametre (T0, k og T½) ud fra de tilbageblivende data. Herved har du fastlagt henfaldsloven for den isotop med kortest halveringstid.
---
Kan man det her?
T= T0∙exp(-k∙t) , i så fald hvordan taster jeg det så ind på min lommeregner, for -k∙t giver et kommatal..
http://www.ulab.ku.dk/Neutronkilde.htm
---
Procedure
- Træk baggrunden fra tællingerne
- Bestem henfaldsparametrene (T0, k og T½) ud fra de store tidsværdier. Herved har du fastlagt henfaldsloven for den isotop med længst halveringstid. ( T= T0∙exp(-k∙t) ).
- Tællingerne fratrukket baggrunden fratrækkes nu bidraget fra isotopen med længst halveringstid.
- Bestem nye henfaldsparametre (T0, k og T½) ud fra de tilbageblivende data. Herved har du fastlagt henfaldsloven for den isotop med kortest halveringstid.
---
Kan man det her?
T= T0∙exp(-k∙t) , i så fald hvordan taster jeg det så ind på min lommeregner, for -k∙t giver et kommatal..
Skriv et svar til: Neutronaktivering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
