Matematik

matematik hjælp ligning

26. januar 2009 af dorskid (Slettet)

Løs ligningen ½x2 – x – 4 = 0

Hej.. kan i hjælpe mig med at løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)

½x2-x-4=0 ⇔ x2-2x-8=0 ⇔ (x-4)(x+2)=0 ⇔ x=4 eller x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af Lundfreak (Slettet)

Du løser den bare som anden gradsligning. Finder først diskriminanten og så løser du for x.

Svaret er x =4  og x=-2


Svar #3
26. januar 2009 af dorskid (Slettet)

jo, men gir det så ikk 1 og -4,5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#3 bruger du min løsning, så får du direkte at x=4 eller x=-2

... bruger du #2 har du d=(-1)2-4*(½)*(-4)=1+8=9 så

x=(1±3)/(2*½)=1±3 .... dvs x=-2 eller x=4 ikk?


Skriv et svar til: matematik hjælp ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.