Fysik

Hjælp til fysikopgave

26. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hej.

En ballon med diameteren 40 cm fyldes med brint og nedkøles fra stuetemperatur i flydende kvælstof. Bestem ballonens diameter efter nedkølingen.!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

                                      (dned/dstue)3 = Tned/Tstue

da V = (π/6)d3


Svar #2
26. januar 2009 af kimor (Slettet)

Ja ok.. Men hvordan får jeg snart lige isoleret dned ?

Jeg kan tage kubikroden af det første led, og sætte dem lig hinanden, og derefter isolere dned, men synes ikke at det giver det rigtige resultat..


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2009 af mathon

                                         dned= 3√(Tned/Tstue)*dstue


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2009 af mathon

Tned er formentlig (273-196)K = 77 K

Tstue = (273+20)K = 293 K


Svar #5
26. januar 2009 af kimor (Slettet)

der var den :D

Var kommet til at skrive dned = (tned3/ tstue3) * dstue

Tak for hjælpen.. Meget brugbart..


Svar #6
26. januar 2009 af kimor (Slettet)

Jep.. har også sat tørisen til 77 K :D


Svar #7
28. januar 2009 af kimor (Slettet)

Lige et spg. til #1

Hvordan kommer du fra rumfanget af en kugle til ovenstående formel


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2009 af mathon

Vned/Vstue = Tned/Tstue

((π/6)dned3)/((π/6)dstue3) = Tned/Tstue 

dned3/dstue3= Tned/Tstue  

                                             (dned/dstue)3 = Tned/Tstue
 


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.