Matematik

Vektorer

26. januar 2009 af HUA (Slettet)

En cirkel C har radius kvadratrod(20) og centrum Q(1,0), og en linje l er bestemt ved ligningen x - 2y - 6 = 0.

Nu skal jeg så bestemme en ligning for den linje m, der går gennem Q, og som står vinkelret på l.

Er der nogen der kan hjælpe mig med det? For er virkelig lost.. :S
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

x - 2y - 6 = 0
eller

y = ½x - 3
hvorfor
linjen gennem Q(1,0) vinkelret på x - 2y - 6 = 0
har hældningskoefficient -2
 


Svar #2
26. januar 2009 af HUA (Slettet)

hvorfor har den det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

For at de skal være vinkelrette, skal deres produkt af hældningskoefficienter være -1.


Svar #4
26. januar 2009 af HUA (Slettet)

Nåårgh okay... :)

Hvordan finder jeg så linjens skæring med y-aksen?

Sætter jeg så bare Q(1,0) ind og isolerer b?

Så 0 = -2*1 + b <=> b = 2

Så ligningen bliver y = -2x + 2?

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.