Matematik

HJÆLP TAK!

27. januar 2009 af andreasnn (Slettet)

Når en spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig ( målt i bestemte enheder) efter forskriften

y = 31,5 * 0,887^t

hvor t er tiden

A) Bestem t for y = 19 ????????

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden

A) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15 ???????


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af NejTilSvampe

19 = 31,5 * 0,887^t

19/31,5 = 0,88^t
ln(19/31,5) / ln(0,88) = t = 4,2


Skriv et svar til: HJÆLP TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.