Matematik
rotations matricer
03. november 2004 af
Mattias (Slettet)
rotation om z-aksen:
har et punkt (eller en stedvektor): (x,y)
x1 og y1 er x/y-værdien efter matricen er ganget på - resultat:
x1=cos(v)*x-sin(v)*y
y1=sin(v)*x+cos(v)*y
nogen der kan forklare/henvise til en hjemmeside der kan forklare hvorfor det må være sådan? evt- et bevis
mvh. Mattias
har et punkt (eller en stedvektor): (x,y)
x1 og y1 er x/y-værdien efter matricen er ganget på - resultat:
x1=cos(v)*x-sin(v)*y
y1=sin(v)*x+cos(v)*y
nogen der kan forklare/henvise til en hjemmeside der kan forklare hvorfor det må være sådan? evt- et bevis
mvh. Mattias
Skriv et svar til: rotations matricer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
