Matematik
Nogen der lige vil tjekke
03. november 2004 af
Phennex (Slettet)
Heys!
Nogen der lige vil tjekke om det her kan passe:
f(x)= (3+2x)/(x-1)
Dm(f)=R\\{1}
Nulpunkter: x= -1,5
Fortegnsvariation: + - +
f'(x)=(-5)/(x-1)^2
Asymptoter:
Vandret: y=2
Lodret: y=1
Vm(f)=R
---------------------------------------
f(x)=(^2-3x)/(x-4)
Dm(f) = R\\{4}
Nulpunkter: x=0 v x=3
Fortegnsvariation for F:- + - +
f'(x)=(x^2-8x+12)/(x-4)^2
NP for f': x=2 og x=6
fortegn for f': + - +
Ekstrema:
Lokal min: (2,1)
Lokal max: (6,9)
Asymptoter:
Lodret: x=4
Skrå: y=x
Vm(f) = [1,9]
Nogen der lige vil tjekke om det her kan passe:
f(x)= (3+2x)/(x-1)
Dm(f)=R\\{1}
Nulpunkter: x= -1,5
Fortegnsvariation: + - +
f'(x)=(-5)/(x-1)^2
Asymptoter:
Vandret: y=2
Lodret: y=1
Vm(f)=R
---------------------------------------
f(x)=(^2-3x)/(x-4)
Dm(f) = R\\{4}
Nulpunkter: x=0 v x=3
Fortegnsvariation for F:- + - +
f'(x)=(x^2-8x+12)/(x-4)^2
NP for f': x=2 og x=6
fortegn for f': + - +
Ekstrema:
Lokal min: (2,1)
Lokal max: (6,9)
Asymptoter:
Lodret: x=4
Skrå: y=x
Vm(f) = [1,9]
Svar #1
04. november 2004 af Phennex (Slettet)
Eller ihvertfald bare lige tjekke om Værdimængden er rigtig.. Dem er jeg meget i tvivl om ..
På forhånd tak .. :)
På forhånd tak .. :)
Svar #2
04. november 2004 af kippers (Slettet)
1. opgave:
Nulpunkt = -1,5, yes.
y = 1, er vist ingen "lodret" asymptote.
Hvis der findes en vandret asyptote, bør du lige overveje hvordan funktionen ser ud mhp. om Vm(f) virkelig er hele R.
Hvis der er en lodret asymptote, husk at overveje hvor (hvilke x), grænserne i fortegnsvariationen ligger.
Nulpunkt = -1,5, yes.
y = 1, er vist ingen "lodret" asymptote.
Hvis der findes en vandret asyptote, bør du lige overveje hvordan funktionen ser ud mhp. om Vm(f) virkelig er hele R.
Hvis der er en lodret asymptote, husk at overveje hvor (hvilke x), grænserne i fortegnsvariationen ligger.
Svar #3
04. november 2004 af kippers (Slettet)
2. opgave:
Nulpunkerne og asymptoterne ser fornuftige ud.
Med "F" mener du intergralfunktionen af "f" eller "f" selv :-)? Hvis det er "f" er det fortegnsvariationen korrekt.
Overvej lige om dit minimum er et minimum og og dit maksimum er et maksimum... Hvorfor?
Tænk over hvilken indflydelse det har på Vm(f).
Forsøg evt at tegne en skitse over f.
Nulpunkerne og asymptoterne ser fornuftige ud.
Med "F" mener du intergralfunktionen af "f" eller "f" selv :-)? Hvis det er "f" er det fortegnsvariationen korrekt.
Overvej lige om dit minimum er et minimum og og dit maksimum er et maksimum... Hvorfor?
Tænk over hvilken indflydelse det har på Vm(f).
Forsøg evt at tegne en skitse over f.
Skriv et svar til: Nogen der lige vil tjekke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
