Matematik

Ikke den skrappeste til det med trekanter ;o)

28. januar 2009 af morsbøl (Slettet)

Opgave 1:

I trekant ABC kendes følgende størrelser:
B
Vinkel A = 64,4o a=75 b=80

c
75

A C
80
a) Beregn vinkel B

b) Beregn længden af siden c.

c) Beregn længden af højden hb fra vinkel B til siden b.

d) Beregn arealet af trekant ABC.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2009 af NejTilSvampe

  af hensyn til sinusrelationen : sin(A) / a = sin(B) / b = sin(C) / c

B= sin(64,4)/75 *80

vinkelsummen i en trekant er 180.

vinkel C = 180-64,4-B

siden c = 75/sin(64,4) *sin(180-64,4-B)

sin(v) = mod/hyp

sin(A) = hb/c

hb= sin(A)*c

A= 0,5*a*b*Sin(C)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Trekant.doc

Skriv et svar til: Ikke den skrappeste til det med trekanter ;o)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.