Matematik

Andengradsligning/funktioner !

28. januar 2009 af kohl (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en matematikopgave, men kan ikke finde ud af b'eren!

Den er som følger:

Der er givet en funktion : f(x) = -2x^2 + ax - 2

a) bestem ved hjælp af f ' (x) konstanten a, så toppunktet ligger på y-aksen (den har jeg beregnet, a = 0)

b) Bestem konstanten a, så toppunktet ligger på x-aksen.

Facit er a = -/+ 4

Men hvordan kommer man frem til det? Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på diskriminanten.


Svar #2
28. januar 2009 af kohl (Slettet)

Mange tak, det gav en åbenbaring :)


Skriv et svar til: Andengradsligning/funktioner !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.