Matematik

sandsynlighed,

28. januar 2009 af lundkatrinelund (Slettet)

en rigmand tilbyder dig 100.000 kr hvis du kan gætte hvilket tal mellem 1 og 20 han tænker på ?

*hvad er sandsynligheden for at tallet er :

A)Lige

B)mindre end 6

C)et primtal

E)et kvadrattal

F)7 eller 8

(angiv svarene i brøk og %)

nogen der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

A) Du skal finde ud af hvor mange tal mellem 1 og 20 der er lige. Når du har fundet ud af det skal det tal ses i forhold til det samlede antal (som er 20).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af peter lind

Du skal finde hvor mange tal mellem 1 og 20, der opfylder betingelserne hvor mange tal er lige, hvor mange tal er mindre end 6 o.s.v. Divider dette med 20 og du har den ønskede sandsynlighed.


Svar #3
28. januar 2009 af lundkatrinelund (Slettet)

hvordan for man det over i %?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af Isomorphician

#3

Ganger brøken med 100.


Svar #5
28. januar 2009 af lundkatrinelund (Slettet)

hvis nu brøken er 5 også 20 neden under

skal jeg så bare 5 gange 20 gange 100?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2009 af Isomorphician

5/20 = 0,25

(5/20)*100 = 25 %


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2009 af NejTilSvampe

 Det er bare ikke helt korrekt at sige (5/20)*100 = 25%

 fordi 25≠25% 

% står for hundrede dele.

håber jeg ikke forvirrer her.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej rigtigt nok, når vi skal være lidt pilne: (5/20)*100%=25%, fordi man ved at skrive "%" deler med 100, og det skal man gøre på begge sider af ligningen. Man kan også sige "pro cent" betyde pr. 100, betyder "delt med 100". Så skulle det være på plads.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2009 af Isomorphician

#7: Point taken


Skriv et svar til: sandsynlighed,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.