Fysik

Epot=Ekin?

28. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Der står i min forsøgsbeskrivelse at: Teoretisk skal vi have at Epot=Ekin. hvorfor nu det? Det giver da ikke mening? Når  et legem falder fra højden h omdannes, mig bekendt, den potentielle energi til kinetisk energi? Og ved stilstand er Epot=0.

Hvorfor står der så Epot=Ekin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at læse hvad du skriver og hvad der står. Det lyder meget rimeligt, at hvis legemets inertial hastighed er 0 m/s, at Ekin=Epot


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: Den potentielle energi er kun 0 ved stilstand, hvis du har defineret stilstandsniveauet som nulpunktet for den potentielle energi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af mathon

Emek = Ekin + Epot = ½*m*v2 + m*g*h = ½*m*V2 = m*g*H  =  Ekinmax =  Epotmax       

hvor

V er vmax
H er hmax


Svar #4
28. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Hmm ok..

Hvordan kan jeg undersøge om faldloven gælder? Og hvordan finder jeg ud af om værdien for g passer?

PS: har lavet en graf..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2009 af mathon

opstilling med tempograf
ud fra hvis strimmel du bestemmer V

og af

½*m*V2 = m*g*H
hvoraf
½V2 = g*H
 

beregner

                                                          g = V2/(2H)


Skriv et svar til: Epot=Ekin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.