Matematik

Trigonometri

30. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

Skal definere sinus- og cosinusfunktionerne ud fra enhedscirklen.

Bevise additionsformlerne for cos og sin med og uden brug af vektore.

Bevise de logaritmiske formler for cos og sin


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal en del geometriberegninger til, så beviser er ikke så nemt at forklare med ord alene uden tegninger, men du kan starte med at finde nogle punkter på cirkelperiferien Pt, Ps og Ps-1. Jeg kunne godt skrive det til dig, men prøv først selv at lave en tegning (enhedscirkel), hvor du bestemmer vinklerne t, s og s-t og så ovennævnte punkter (sæt OA = (1,0) og brug så Phytagoras for cos(s-t) for eksempel. Det er for omfattende at skrive her.


Svar #2
30. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

Det er også svært at spørge om, for har jo forstået noget af det, og er igang ( det er til en SSO opgave) , men er ligesom bare gået i stå, og kan ikke rigtig komme videre når jeg f.eks ser på de logaritmiske formler, kan ikke finde noget brugbart bevis i de bøger jeg har.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg er i gang med at svare dig, men der gik koks i filen som så mange andre gange herinde.

Vedhæftet fil:Trigonometri.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du må vel tænke på de hyperbolske funktioner ikke?


Svar #5
31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

Ved jeg ikke noget om nej?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Her kommer lidt af filen. Resten følger

Vedhæftet fil:Trigonometri.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg tænkte på for eksempel en funktion som tanh-1(x) = ½ln((1+x)/(1-x)) osv.. De hyperbolske funktioner involverer jo ex og e-x, så på den led finder vi  at logaritmen indgår. Hvis du for eksempel skal udtrykke y = sinh-1(x), som logaritme, så ender du op med y=ln(x+(√x2+1)). Det må være sådan noget, du har i tankerne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6 Ja jeg skal ikke have åbnet flere filer, min maskine går helt i sort, så jeg må tage en nystart, og det gider jeg ikke.


Svar #9
31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

#8 det okaii. Men tak :)


Svar #10
31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

#7 Hmm, Det siger mig noget. Men ikke i sammenhæng med enhedscirklen og det ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Husk lige (det kan jeg lige nå, inden jeg logger af for i dag), at y=sinh-1(x) <=> x=sinh(y). Denne inverse formel er meget god at have ved hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Vedhæftet fil:Trigonometri.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Nu prøver jeg igen at sende en fil.

Vedhæftet fil:Trigonometri.doc

Svar #14
31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

#13 Det ligner noget jeg kan bruge.. Kigger lige på det, og tusinde tak for hjælpen


Svar #15
31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

#21 Men okaii. Kan du forklare hvorfor når man tager skalarproduktet af a og b, hvorfor man skal gange længderne af a og b sammen med cos(u-v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh, fil.

Vedhæftet fil:Prikprodukt.doc

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.