Matematik

Pendulsopgave.

01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

jeg har fået en opgave, som er ret syg, skriver den op nu.

Ved et penduls svingningstid forstås den tid, der går mellem pendulets yderstilling til højre eller venstre og næste yderstilling i samme side. For svingninstiden T, mål i sekunder, gælder formlen:
 

T= 2*pi(3,14) kvadratroden af L/g

L er pendulets længde i meter, og g er tyngdeaccelerationen , dvs. g= 9,81 m/s2

1)Beregns sviningstide, når pendulet er 75 cm langt

2)Beregs derefter pendulets længde, når sviningtiden er 8 sekunder.

Jeg vil prøve at lave 1), men er slet ikke sikker på at det er rigtig.

2*pi kvadratorden af 75/9,81 m/s2= 17.37 sek.

er der fejl?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal lave 75 cm om til m


Skriv et svar til: Pendulsopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.