Fysik

Lyd - Opgaver hjælp?

03. februar 2009 af Nusa (Slettet)

2. Lydens hastighed i vand, ifølge tabellen på side 217 i fysikbogen er 1482 m/s ved 20 graders celcius. I et ekkolod måles forsinkelsen, fra lyden udsendes, til den modtages.

a) Hvor stor er vanddybden, hvis forsinkelsen er 0,85 sekunder?
 

b) Hvilken forsinkelse svarer til en vanddybde på 20 meter?
 

Hej er gået lidt i stå, nogen der ved hvordan man beregner det her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
03. februar 2009 af Nusa (Slettet)

Neeej,, så havde jeg nok ikk spurgt:P hehe


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at overveje, hvor lang tid lyden er om at nå bunden, når du kender tiden fra udsendelse til modtagelse.


Svar #4
03. februar 2009 af Nusa (Slettet)

Så a) 1482m/s : 0,85 s = 1743,5 meter er vanddybden.

Og b) 20m * 0,85 s. = 17 m/s...Forsinkelsen...

Det ka da ikk passe at det skal være så nemt... er det svaret?:P


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Naah - ikke helt så nemt. Prøv at overveje hvor lang tid lyden er undervejs til bunden.


Svar #6
03. februar 2009 af Nusa (Slettet)

Tiden divideret med lydens hastighed, for at finde ud af hvor lang tid den var om at nå bunden.

Altså så må det være 20m / 1482 m pr. sek = 0,013 sek..For ellers er opgave b) heller ikk realistisk med opgave a) når vandmængden er så lille i forhold til den, må tiden oss være mindre.

 


Skriv et svar til: Lyd - Opgaver hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.