Matematik

omkostningsfunktion

03. februar 2009 af maxxi (Slettet)

omkostninger til materialer beløber sig til 13 kr. pr. enhed der produceres på maskinen (inkl. de defekte enheder)

fejlfrie enheder kan sælges til en pris 20 kr pr enhed.

lad g(x) betegne dækningsbidraget pr. time ved en produktion på x enheder pr. time (dækningsbidrag=omsætning -omkostninger)
 

b) gør rede for, at

g(x)=-0,001x^3+0,19x^2-2,4x,  x i interval [100:140]


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I intervallet x = [100,140] har funktionen g(x) (dækningsbidraget) sin størsteværdi nemlig 720 stk (120,720). På begge sider af kurven falder dækningsbidraget. Fidusen er, at funktionen g(x) kun har een maksimumværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har vedhæftet en fil, hvor du kan se kurven

Vedhæftet fil:mat.doc

Skriv et svar til: omkostningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.