Fysik
Fysik opgave??
05. november 2004 af
Gorm13 (Slettet)
Hey
Kan nogen hjælp mig med noget fysik...
Opgaven lyder:
Gult lys med bølgelængden 589nm. sendes fra luft ned i en væske med ukendt brydningsindeks. Indfaldsvinklen i luft er 38,1 grader, og brydningsvinklen i væsken er 28,8 grader
Beregn lysets fart i væsken og bølgelængden af det gule lys i væsken
Og har ingen anelse om hvilken formel jeg skal bruge, det eneste jeg ved er at de skal give lysets fart i væsken skal give 2,34×108 m/s og bølgelængden af det gule lys i væsken skal give 460 nm
Hvis nogen kunne hjælpe ville det være smadder dejligt :D
På forhånd tak.
Kan nogen hjælp mig med noget fysik...
Opgaven lyder:
Gult lys med bølgelængden 589nm. sendes fra luft ned i en væske med ukendt brydningsindeks. Indfaldsvinklen i luft er 38,1 grader, og brydningsvinklen i væsken er 28,8 grader
Beregn lysets fart i væsken og bølgelængden af det gule lys i væsken
Og har ingen anelse om hvilken formel jeg skal bruge, det eneste jeg ved er at de skal give lysets fart i væsken skal give 2,34×108 m/s og bølgelængden af det gule lys i væsken skal give 460 nm
Hvis nogen kunne hjælpe ville det være smadder dejligt :D
På forhånd tak.
Svar #1
05. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
brydningsindeks:
n = sin(indfaldsvinkel)/sin(brydningsvinkel)
n=c/v dvs. v = c/n
--------------------
v = frekvens*bølgelængde:
I vakuum: v = c. Dvs. beregn frekvens. I væsken er frekvensen ækvivalent og du har lige beregnet hastigheden.
n = sin(indfaldsvinkel)/sin(brydningsvinkel)
n=c/v dvs. v = c/n
--------------------
v = frekvens*bølgelængde:
I vakuum: v = c. Dvs. beregn frekvens. I væsken er frekvensen ækvivalent og du har lige beregnet hastigheden.
Skriv et svar til: Fysik opgave??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
