Matematik
Gymnasie Elever?
Hej gymnasie elever .. (:
Jeg vil bare spørge om, fx hvis jeg gern vil have matematik på C niveau, kan jeg få det i alle tre år?
&' hvordan vil det være, altså er det næsten som folkeskole, er det sværer?
Og er HHX nemmere end STX?
Svar #1
05. februar 2009 af Jensrmb (Slettet)
Du kan ikke få matematik i tre år, hvis du vælger at have det på C niveau. Du kan vælge at, hæve dit
c - niveau op på et b - niveau. Men det er heller ikke sikkert. Det er også spørgesmål om, hvilken studieretning du vælger osv. Med hensyn til HHX, tør jeg ikke rigtig at udtale mig. Da jeg ikke ved så meget om det. Men HHX er primært noget inde for matematik. HHX Højre handels eksamen ..
Svar #2
05. februar 2009 af hans1337 (Slettet)
Hej, nu har jeg selv matematik på A niveau, og ved faktisk ikke om du kan have et c niveau i 3 år, men tror det ikke. og selfølgelig vil matematikken være svære, men på c niveau vil jeg mene det er nogenlunde til at overkomme. sidst men ikke tror jeg ikke der er forskel på HHX og STX
Svar #3
05. februar 2009 af piper (Slettet)
Mht. matematikken forsætter du sådan set bare hvor du slap i folkeskolen. Der repeteres endda lidt i starten, så glem alt om de skrækhistorier, som mange sikkert forsøger at forgifte dig med: "Du falder så og så meget i karakterer" osv. Det er typisk bare røverhistorier. Alle der gider gøre en indsats kan komme igennem gymnasiet. Den væsentlige forskel er tempoet, som man arbejder sig igennem stoffet med, men det bliver de fleste hurtigt trygge ved.
Du skal bestemt heller ikke lade dig skræmme af at det hedder B og/eller A-niveau. Overgangen fra C til B eller fra B til A betyder typisk bare at der bygges videre på pensum. Det betyder ikke nødvendigvis at faget kommer til at volde dig flere problemer eller at dine karakterer bliver dårligere. Rigtigt mange videregående uddannelser forudsætter matematik på A eller B-niveau, så det vil være en god idé at få med, medmindre du ved med sikkerhed, at du ikke skal bruge det. Men da man også udvikler interesser igennem sin gymnasietid, så er det altid et godt valg.
Mht. de forskellige gymnasieveje, så synes jeg du skal forsætte snakken med din studievejleder. HHX er et godt valg, hvis du kunne tænke dig at uddanne dig indenfor handel. Med HHX får du dog ikke mulighed for klassiske fag som kemi og fysik. Det gør du derimod med en STX.
Svar #4
05. februar 2009 af Jerslev
#0: Du kan ikke få et C-niveaufag i 3 år. Generelt.
mvh
Jerslev
Svar #5
06. februar 2009 af remiix (Slettet)
tak for alle jeres svar :D
men kan jeg godt fx tage matematik først på C, også i 2.g B ?
Eller hvis jeg tager det på B niveau, har jeg det så i begge år . altså 1 + 2 G - B , ?
Svar #6
06. februar 2009 af remiix (Slettet)
Men hvor mange A niveau fag & B & C niveuar skal man have?
Svar #7
06. februar 2009 af Alloo (Slettet)
Udover obligatorisk Dansk A og Historie A skal du have ét fag på A niveau..
Svar #8
06. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)
Mindst fire fag på A... (historie og dansk inkluderet)
http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-stxny
Svar #10
06. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)
UG says so.. (:
Og ja, ud fra det jeg ved fra mit gymnasium er det således.. Min studieretning er opbygget sådan, at jeg obligatorisk fra starten af kun har matematik på A, så er det biologi B, kemi B og fysik B, hvoraf jeg så skal opgradere en af fagene til A, for ellers kan jeg, efter sigende, ikke få en studentereksamen.
Svar #11
06. februar 2009 af Alloo (Slettet)
Nåårh! Jeg troede at vi kun snakkede om 1.g? Det er først fra 2 til 3.g at man skal have 4?
Svar #13
07. februar 2009 af remiix (Slettet)
Hehe tak :D .
men kan jeg godt gøre sådan her ..
samfundsfag & engelsk A .. + pskologi
matematik B , biologi , kemi , fysik , tysk , naturfag , geo ,
c : rresten af de ting man ik lære noget af , som billedkunst osv . :p
Svar #14
07. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)
....
Hvis der er en linje på dit lokale gymnasium, som er bygget op således, kan du, ja...
Men det er desværre ikke dig, der "bygger dem op"... Tag en tur forbi din skolevejleder efter ferien og spørg om folder, hvor du kan se linjerne.. Ellers kan du også finde det omtalte gymnasiums hjemmeside og tjekke derinde..
Også er jeg uenig i, man ikke lærer noget i billedkunst (jeg har det som mit kreative fag). Jeg har lært meget, og det viser sig, at meget af det kan jeg bruge til dansk også... (man tegner ikke kun i bk, der er også en teoridel! - som for iøvrigt fylder meget..)
Svar #15
09. februar 2009 af remiix (Slettet)
Okay . men mit studieretning viser såan her ..
A-niveau: Dansk, Historie, Engelsk, Samfundsfag, Biologi
B-niveau: Matematik, Tysk fortsætter
C-niveau: Oldtidskundskab, Religion, Idræt, Fysik, Naturgeografi, Billedkunst .
Men jeg vil også gerne have Pskologi , og måske matematik på C, hvordan kan jeg gøre det? kan jeg godt ændre det ..
Svar #16
09. februar 2009 af biqqu (Slettet)
#0
C-fag svarer ofte = 1 år.
B-fag = 2 år
A fag = 3 år (alle tre år på gymnasiet)
#15 din studieretning viser, at du har matematik på B-niveau, dette kan ikke ændres! Du kan have det på b-niveu eller hæve det til A, men ikke c-niveau. Du må måske vælge en anden studieretning, hvis du vil have det på C. mht. psykologi så burde det måske komme som en af dine valgfag, men det kan jeg se at du åbenbart ikke kan. Måske kan du ikke få det på din studieretning, da du i forvejen har 5A-fag
Svar #17
11. februar 2009 af remiix (Slettet)
okay, jeg har ændret det nu.
fordi den retning er også en international klasse , men det fint nok ,
jeg har taget
A-niveau: Dansk, Historie, Engelsk, Samfundsfag,
B-niveau: Matematik, Tysk fortsætter, biologi, pskologi
C-niveau: Oldtidskundskab, Religion, Idræt, Fysik, Naturgeografi, Billedkunst , osv
Skriv et svar til: Gymnasie Elever?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.