Matematik
Reduktion af brøk
06. november 2004 af
KickAzz (Slettet)
Hvordan bliver denne brøk reduceret så meget som muligt?:
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4
Svar #1
06. november 2004 af M18 (Slettet)
Du finder rødderne til de forskellige andengradsligninger og forkorter dem:
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4 = ((x+2)^2 (x-2)^2) / ((x+2)(x-2))
= (x+2)(x-2)=x^2-4
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4 = ((x+2)^2 (x-2)^2) / ((x+2)(x-2))
= (x+2)(x-2)=x^2-4
Svar #2
06. november 2004 af M18 (Slettet)
Du finder rødderne til de forskellige andengradsligninger og forkorter dem:
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4 = ((x+2)^2 (x-2)^2) / ((x+2)(x-2))
= (x+2)(x-2)=x^2-4
( (x^2 + 4x + 4) (x - 2)^2 ) / x^2 - 4 = ((x+2)^2 (x-2)^2) / ((x+2)(x-2))
= (x+2)(x-2)=x^2-4
Skriv et svar til: Reduktion af brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
