Matematik

STX

06. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

Hej alle sammen :)

jeg er ikke specielt god til matematik da jeg kun får 4 :/

jeg ville høre om jeg kunne klare B niveau på STX med kun 4 ?

eller er det bedst med c niveau ?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Det kommer lidt an på hvor meget arbejde du vil lægge i det... du kan sagtens klare B endda A hvis du bare har viljen og finder faget interessant..


Svar #2
06. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

Hvordan starter det hele? er det sådan noget hvis man ikke har fulgt med i 9.klasse så kan man slet ikke følge med? eller er det noget helt nyt man lærer, hvorefter man skal kunne følge med?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Da jeg gik i folkeskolen fik jeg de samme karakterer som du i matematik - nu i 1.g på B-niveau får jeg aldrig under 12! Så, jo jeg ville mene det kan lade sig gøre at vælge matematik på B-niveau, da man har et grundforløb, hvor man i bogstavligste forstand udfylder alle de "huller" man nu måtte have i matematik.


Svar #4
06. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

Du skal virkelig have tak. :)

du øger bare min selvtilid :D jeg har klar til at lægge alt i mig, det var også derfor min lærer ikke gad at sende mig til optagelses prøve, men lod gå videre.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Det eneste jeg fik brug i starten af 1.g (Mat A) var Brøkregning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Mange har altså også det problem med, at i den skriftlige del får de en lavere karakter (end standpunktet) grundet dovenskab.. Fordi man ikke gider lave mellemregninger, men det er altså nødvendigt! - både fordi læreren kan se, hvad der så går galt (og derfor trækker det ik nær så meget ned), og så lærer du nemmere af din(e) fejl.

Ydermere, er der også mange, der simpelthen ikke gider række hånden op, når man repetere stoffet. Men gør det alligevel, selvom du kan! - Det ved lærerne ikke altid! - Og det skader jo ikke at have hånden oppe og vise du kan det, selvom man har forsøgt før ;).

 

Og som #1 siger. Du kan, hvis du bærer viljen i hjertet.. JEg ved, det er kliche, men hvis du virkelig vil, så vil du også gerne lære stoffet, sætte dig ind i det, også kommer det..

Mange studier kræver A/B-niveau, så det er anbefalingsværdigt, hvis du er i tvivl om, hvad du vil være.. Eller ved, det kræver matematik på højere end C-niveau..

Hvis du virkelig ik bryder dig om faget, og du ved, du ik får brug for det, vil jeg mene, du sagtens kan klare dig med C...

Held og lykke :)


Svar #7
06. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

Jamen i skal alle sammen have tak for jeres svar :)


Svar #8
07. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

hvordan starter man på STX i matematik bliver man bedt om at løse ligninger eller er det ligesom at starte forfra ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Du skal slet ikke være nervøs. Det er fuldstændig og aldeles spild af TID. Jeg har selv mat på A og jeg fik 7-8 på den gamle skala i folkeskolen. Idag i 2.g ELSKER jeg matematik og alt hvad der har med mat at gøre.

Første mat time skulle vi løse nogle opg. med brøker og der var vi en smule afhængige af det vi havde lært i folkeskolen. Vi skulle jo starte et sted. Men efter det, så er der sådan nogle små, jeg ved ikke om man kan kalde det forløb, hvor I har forskellige emner. Lige nu har jeg noget der hedder differential-regning. Før vi fik det forklaret anede jeg slet ikke noget om det.

Min lærer underviser på den måde, at han giver et emne så forklarer han det, og giver nogle eksempler. og i får lov til at regne løs. Det er meget bedre end folkeskole matematik, du skal virkelig bare glæde dig istedet for at være nervøs.

Nervøsitet ødelægger bare det hele. Jeg fortryder at min sommerferie blev ødelagt efter 9. klasse fordi jeg hele tiden skulle tænke på sådan nogle små irriterende detaljer mht. gym. Bare nyd det!

Ma t5af :) 


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Ps. husk at tage en del notater. Det er noget man ikke er vandt til i folkeskolen. Men på ungdomsuddannelserne er det vigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. februar 2009 af Jerslev

#10. Det er vel relativt. Jeg har aldrig taget notater til de naturvidenskabelige fag - dermed inkl. matematik, for tingene står jo i bøgerne alligevel.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Det gør de jo ikke altid :)..

Og derfor, vil det altid være godt at skrive det ned.
Men ellers, er det faktisk forskelligt person til person, om man vil skrive noter (om der overhovedet er behov for det)

I naturgeografi i grundforløbet, måtte vi eksempelvis aldrig tage noter, fordi vores lærer mente, at man alligevel ikke ville få alt med, hvis man fokuserede på computeren, hvorimod hvis man hørte efter, så ville man få mere ud af det! - og man kan ikke sige, han tog fejl, da alle, der trak naturgeografi til NV-prøven fik 10-12...


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. februar 2009 af Jerslev

#12: I det pensum ikke kan være mundtligt overleveret skal det stå i bøgerne, hvorfor der ikke rigtigt er nogen grund til at skrive ting ned, der i forvejen står der.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Jerslev, det har jeg da mødt i forbindelse med en skriftlig prøve (med hjælpemidler) i samfundsfag. I vores bog var der intet om etnocentrisme, men erindrer, at vi havde haft noget om det i timerne, og det havde jeg (naturligvis) skrevet notater til, og derfor kunne jeg besvare spørgsmålet. Hvorimod mange fra klassen ikke kunne svare på det, da de ikke kunne finde det i bogen..

Men du har sikkert ret.


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. februar 2009 af Quijote (Slettet)

# 13

Mine lærere giver tit guldkorn og notater som ikke står i bøgerne. Desuden er det ikke altid lige nemt at huske hvad læreren siger, og derfor skriver man ned. Men du er jo også et supergeni :) (Ikke sarkastisk ment overhovedet).

Jeg har i al fald brug for notater, så mit råd er ud fra personlige erfaringer.


Brugbart svar (1)

Svar #16
08. februar 2009 af Jerslev

#14: Såvidt jeg ved er det ikke tilladt at stille opgaver i den slags, for har du ikke været til undervisningen kan du ikke lave opgaven. Alt pensum skal være skriftligt; om det så er udleverede noter eller lign..

#15: Superrgeni? Nej. Min hukommelse er hullet som en si. :P

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. februar 2009 af Quijote (Slettet)

# 16 jeg synes da den kan holde på megen information af en si at være hehe


Brugbart svar (1)

Svar #18
08. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

#14 Skriftlig samfundsfag foregår jo sådan, at man kan vælge imellem 3 hovedopgaver, så det er vel ikke noget problem at vælge uden om opgaven med etnocentrisme. Med mindre den da er en del af fællesdelen, der skal besvares kort og præcist. Det burde enhver med en nogenlunde paratviden kunne klare, om ikke andet så fordi man naturligvis altid har en fremmedordbog med til samfundsfageksamen, og dermed hurtigt kan finde ud af, hvad begrebet dækker. Etnocentrisme har jo været helt centralt under Bush-imperiet, så det skal man kende til! :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
09. februar 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hehe, hej Thomas..
Tjaa, det var bare en lille prøve med tyve spørgsmål, som skulle besvares. Og nej, jeg har ikke en fremmedordbog, så det må jeg vist hellere skaffe :).

I didn't know that Ö.
- Men så er jeg blevet klogere ;)


Skriv et svar til: STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.