Matematik

Hjælp til en kort opgave.

08. februar 2009 af Alloo (Slettet)

En middagsret, der sættes i ovnen, har en temperatur yοC givet ved

y=200-180e-kx, når den har stået x minutter i ovnen.

Når maden sættes i ovnen, stiger temperaturen med y C/min. Hvor varm er maden efter 24 min.

Jeg har virkelig prøvet, men melder altså pas, har ingen anelse..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af peter lind

y'(0)=er temperaturstigningen pr. tidsenhed på det tidspunkt du sætter maden i ovnen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2009 af mathon

180e-kx = (200-y)

e-kx = (200-y)/180

-kx = ln((200-y)/180)

x = -ln((200-y)/180)/k


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har du tegnet den op? y(0)=200grader-180grader*e0=20grader. Tegn det op find y(24min) og sammenlign ved at zoome ind på grafen.


Svar #4
08. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Hvad!?

er x = -ln((200-y)/180)/k resultatet?

Jeg kan da godt se at jeg skal indsætte x=24 i y=200-180e-kx men de -k give rikke mening! :-S


Svar #5
08. februar 2009 af Alloo (Slettet)

#3

ok prøver jeg lige..

EDIT: Fik jeg ikke noget ud af..


Svar #6
08. februar 2009 af Alloo (Slettet)

så t=-0,00439?


Skriv et svar til: Hjælp til en kort opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.