Matematik

HJÆLP! en lille spørgsmål om trekant

08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hey håber du kan hjælpe

jeg har en aflevering for og en af opgaverne hedder som jeg har brug for hjælp til

en trekant har siderne AB=X OG BC=3X OG AC=2,5X

jeg skal finde vinklerne. Jeg har prøvet med cosinusrelationen:
 

har fået vinkel A til cos^-1((x^2+2,5x^2-3x^2)/(2•x•2,5x))= 84,2608

men der er også en anden løsning:

cosA = (b^2 + c^2 - a^2) / 2bc, hvor a = BC, b = AC og c = AB

Vi indsætter vores værdier og får at:

cosA = [(2.5x)^2 + x^2 - (3x)^2] / 2 * 2.5x * x = (6.25x^2 + x^2 - 9x^2) / 5x^2

x^2 går ud. Vi har nu:

cosA = (6.25 + 1 -9) / 5 = -0.35

Og dermed at:

A = acos(-0.35) = 110.487315 grader.
 

hvilken af dem er rigtige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men så vidt jeg kan se har du glemt at kvadrere nogle led i det første udtryk. Iøvrigt sæt x=1. Forskellige værdier af x giver forskellige kongruente trekanter med samme vinkler, så du kan lige så godt vælge noget simpelt. Du kan også vælge x=2. Så slipper du af med brøken.


Svar #2
08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

til hvilke af dem skal jeg sige x=2 ? hehe


Svar #3
08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

vil gerne spørger om en ting til jeg skal også finde arealet x=5 hvordan gør man det , ved slet ikk hvor jeg skal begynde


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2009 af peter lind

Areal=½gange  sider*andenside*sinus af mellemliggende vinkel.


Svar #5
08. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

tusind tak hehe


Skriv et svar til: HJÆLP! en lille spørgsmål om trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.