Fysik

Forces

08. februar 2009 af 1234567ii (Slettet)

Hello all. Thought someone out there could help me with this task:

The two forces f1 and f2 shown in the figure (Intro 1 figure) (looking down) act on a 23.0 -kg object on a frictionless tabletop.

1. If F1 = 10.0 N and F2 = 17.4 N , find the absolute value of the net force on the object for (a).
 

2. If F1 = 10.0 N and F2 = 17.4 , find the angle of the net force on the object for (a). (from the x-axis)

3, If F1 = 10.0 N and F2 = 17.4 , find the acceleration of the object for (a).

I would say, that the net force could be found adding the vectors, but this doesn't seem to fit.



 

Vedhæftet fil: GIANCOLI_ch04_p24.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

F=F2-F1*cos(60 deg.)


Svar #2
08. februar 2009 af 1234567ii (Slettet)

Nej. Det er forkert, Erik :) Fandt ud af den første.

Definerer vektorerne som følgende

a = [-10,0]

b = [0,-17.4]

vektor c er derfor lig: c = a+b

Længden af vektor c beregnes til 20.1

DVS at at kraften er lig 20.1 N


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvad er der forkert ved mit?


Svar #4
08. februar 2009 af 1234567ii (Slettet)

Ja. Det kan jeg da godt se, nu. Undskyld, Erik :)

Kan du hjælpe mig med 2'eren?

Jeg skal angive svaret således:

vinklen = x degrees from the +x axis

Og hvordan beregner jeg eventuelt accelerationen?

Fres = m*a

Fres = Ft (23kg*9.82m/s^2)+Fnet


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2'eren Du kan umiddelbart se, at F1 danner en vinkel på 30 grader med x-aksen. Den anden kraft bidrager ikke til noget i x-aksens retning. Accelerationen Rresulterende/m. Du kan sagtens finde hvilken vej bevægelsen foregår. Ved den type opgaver finder man (når der er giver et koordinatsystem) summen af kræfternes x-komponenter og y-komponenter. Som du kan se, er det kun F1, der bidrager i begge retninger.


Svar #6
08. februar 2009 af 1234567ii (Slettet)

DVS at accelerationen er lig

Fres = m*a

a=Fres/m

a=F1/m

a=10N/23kg=0.43m/s^2


Svar #7
08. februar 2009 af 1234567ii (Slettet)

Nej Nej Nej.. Det er selvfølgelig bare kraften 20.1 divideret med massen..


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

accelerationen er vektorsummen af ay og ax Accelerationens størrelse er (√ay2+ax2). Da kraften K er lig

m*ay+m*ax=m*(ay+ax), så bruger du (√ay2+ax2) = (Kx+Ky)/m. Prøv nu lige selv at svede over det, jeg har ikke mere tid.


Skriv et svar til: Forces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.