Fysik

Planetbevægelser - gravititionsloven

09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Opgaven lyder

"På jordoverfladen ligger et lod med massen 1,00 kg.

a - Beregn Månens og solens massetiltrækning på loddet."

Det har jeg fået til :

Sol= 5928,15 N/kg og måne = 33,2 N/Kg

Man kan det godt passe?

b) " Vi forestiller os nu, at loddet dels ligger på den side af jorden, der vender mod månen (eller solen), dels ligger på den modsatte side

Beregn i begge tilfælde Månens og solens massetiltrækning på loddet."

Ved ikke, hvordan jeg skal regne b) ud..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det, din lærer gerne vil have dig til, er at tænke på superpositionsprincipper. Læs om det i din bog. Nettokraften på en "partikel" F1 = ∑F1n F13 betyder kraften der udøves på partikel 1 af partikel 3.


Svar #2
09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Det har vi ikke haft noget om - og det står heller ikke i det udleverede kompendium

Men kan opg a godt passe, idet det er månen der gør, at tidevandet stiger og falder, og dens massetiltrækning er mindre end solens?


Skriv et svar til: Planetbevægelser - gravititionsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.