Matematik

Eksponentialfunktion

10. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Stoffet natrium-24 omdannes gradvist til et andet stof.

Mængden af natrium-24 aftager eksponentielt som funktion af tiden med en halveringstid på 15,0 timer.

Et præparat indeholder på et tidspunkt 3,00 mikrogram natrium-24

Hvor mange mikrogram natrium-24 er der tilbage efter 12,0 timer?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af mathon

m = mo*at = mo*(1/2)t/T½

a = (1/2)1/T½  = (1/2)1/15 = 0,954842
............

m(t) = mo*0,954842t       når t regnes i timer
.........

m(12) = (3,00 µg)*0,95484212 = ...........
 


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.