Matematik

Løsning af opgaver

10. februar 2009 af HolmPeter (Slettet)

 Har problemer med to opgaver, er på helt bar bund.

1) I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved:

P:  y = -½x2 + 4x - 1

l:    y = 2x - 7/2.

jeg skal så beregne koordinatsættet til hvert af skærringspunkterne mellem l og P og

beregne afstanden fra parablens toppunkt til linjen l.

2) i en gruppe med 25 elever er netop k af eleverne drenge. der udtages tilfældigt 2 elever.

 - bestem sandsynligheden for at begge de udtagne er drenge, når k = 14

  - bestem sandsynligheden for at der udtages mindst én dreng, når k = 11.

 - bestem det mindste hele tal k, for hvilket sandsynligheden for, at mindst én af de udtagne er en dreng, er større end 75 %.

Jeg har siddet med opgaverne i snart en time og er kommet ingen vejne, så vær venlig ikke at sig jeg skal prøve mig frem er på helt bar bund. mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2009 af Andy-n (Slettet)

Jeg kan sku ikke lige hjælpe dig mester :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2009 af mathon

1)
skæring kræver

 -½*x2 + 4x - 1 = y = 2x - (7/2)

dvs.
-½*x2 + 4x - 1 = 2x - (7/2)    som reduceres til

x2 - 4x - 5 = (x+1)(x-5) = 0
dvs.

x1 = -1  v  x2 = 5 som indsat i y = 2x - (7/2)
giver

y1 = 2*(-1) - (7/2) = -11/2
y2 = 2*5 - (7/2) = 13/2
 

skæringspunkter:
S1 = (-1;-(11/2))
S2 = (5;(13/2))

................

T = (-b/(2a);c-a*(-b/(2a))2)

-b/(2a) = -4/(2*(-1/2)) = -4/(-1) = 4

T = (4,-1-(-1/2)*42) = (4,7)

T 's afstand fra linjen l: 4x - 2y -7 = 0

dist(l,T(4,7)) = |4*4-2*7-7|/√(42+(-2)2) = 5/√(20) = √(5)*√(5)/(2√(5)) = √(5)/2


Svar #3
10. februar 2009 af HolmPeter (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :)

Nogle idé til opgave 2?


Skriv et svar til: Løsning af opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.