Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Børnemishandling og tvivl i forhold til teorier

10. februar 2009 af MinNiller (Slettet)

Hej.

Når jeg laver en fx samfundsfags aflevering, er det virkelig svært for mig at finde teorier, som man kan bruge - findes der sider med dette? evt hvad gør I andre?

Mit andet og mest vigtige spørgsmål er i forhold til min SRO, hvor jeg skriver om børnemishandling/udsatte børn, men kan simpelthen ikke finde en teori, jeg kan proppe ind i den samfundsfaglige del af opgave. Ikke engang en som halvt passer :| .. Så hvis der er nogen der kan navnet på en der har lavet en teori om ligende emne eller faktisk kan en teori indenfor dette emne, ville jeg simpelthen blive super over lykkelig! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Pettson

Hvilke bøger har du fået udleveret som lærebøger til undervisningen i samfundsfag???

Hvis jeg søger generel litteratur til faget, støder jeg f.eks. på nedenstående. Hvis ikke du kender den, kunne du låne den på biblioteket og se, om den bringer dig videre. Jeg håber, at teksten om "Begreber, modeller og teorier i samfundsfag " dækker noget af det, du efterlyser.

Fold dig ud i samfundsfaglige metoder : fokus, færdigheder, faglighed, formidling / Per Henriksen og Torben Stener Nielsen. - 1. udgave, 1. oplag. - Kbh. : Columbus, 2007. - 170 sider : ill. (nogle i farver)
ISBN-13: 978-87-7970-052-9;
Opstilling i folkebiblioteker: 30.01
Emne: rapportskrivning ; undersøgelsesmetodik ; samfundsfag ; metodelære ; litteratursøgning ; tekstanalyse
Målgruppe: for gymnasiale uddannelser
DK5: 30.01
Beregnet for gymnasiale uddannelser
Med opgaver og supplerende materiale på forlagets hjemmeside
Indhold: Metoder i samfundsfag ; Indsamling af data - kvantitativ og kvalitativ metode ; Litteratursøgning ; Argumentation og analyse af tekster ; Begreber, modeller og teorier i samfundsfag ; Tal der taler - tabeller, diagrammer og beregninger ; Kvantitative sammenhænge og forskelle ; Opgaver i samfundsfag og de 4F'er ; Den bilagsbundne opgave ; Projektopgaver ; Synopsis

Lektørudtalelse
En bog om samfundsfaglige metoder beregnet til gymnasiet. Selvom det ikke fremgår af bogen er det en nyskrivning af Stener Nielsen: Fold dig ud! : samfundsvidenskabelig metodebog, 1996. Den giver en indføring i diverse forskellige samfundsvidenskabelige metoder, litteratursøgning, argumentationsanalyse og beskriver og definerer grundlæggende begreber indenfor området. Et afsnit belyser den nødvendige baggrundsviden om statistiske metoder, kunsten at læse tabeller, diagrammer mv. I anden halvdel af bogen relateres det faglige stof til de tre typer af opgaver, der forekommer i gymnasiet i faget samfundsfag. En forbilledlig klar oversigtsfremstilling, der anskueliggøres af mange øvelser og eksempler. Disciplinen litteratursøgning inddrages løbende på en naturlig måde. På bogens hjemmeside ligger tabeller og opgaver, der skal anvendes i løsningen af de stillede opgaver i bogen.
Der er en del bøger om emnet, fx Samfundsvidenskabelige metoder : en introduktion 2. udgave, 2005 og Riis: Samfundsvidenskab i praksis, 2005, men begge er beregnet til basisniveauet på de videregående uddannelser og er således trinnet efter denne. 1. udgaven fra 1996 bør absolut kasseres
Lektør: Jytte Bræmer


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af Mariiiia (Slettet)

Hej .. jeg har om martin luther king i projektopgave nogen som vil hjælpe med at komme igang ?


Svar #3
15. februar 2009 af MinNiller (Slettet)

Hej

Vi har fået udleveret:
"Demokrati, magt og politik i Danmark" af Peter Munk Christensen og Asbjørn Sonne Nøregaard og
"Samfundsøkonomi" af Torben M. Andersen.

Men da det er et selvvalgt emne - "Børnemishandling" synes jeg desværre ikke selv nogen af bøgerne passer til dette emne. Men kan jo lige se om jeg kan få fat i den bog du har nævnt og se om jeg kan få nogen ideer :) ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2009 af Nanna.mm (Slettet)

Hej Martina.

Går det godt med SRO? :p


Svar #5
27. februar 2009 af MinNiller (Slettet)

Hej Nanna :p

Det går da frem af, men du har stadig skrevet mere end mig :p


Skriv et svar til: Børnemishandling og tvivl i forhold til teorier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.