Matematik

At gøre rede..

10. februar 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Hej. opgaven går ud på:

Gør rede for, at

S (x2exdx )= x2ex - 2xex + 2ex + k

Er det noget med at når man diff. højre side bliver det dét sammen som på venstre.

Eller er højre side en stamfunktion til venstreside??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja


Svar #2
10. februar 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Altså jeg har tænkt på om man skal bruge partiel integralregning for at vise at  højre side, F er en stamfunktion til venstre side, f.

Kan man godt skrive det her:

S (x2exdx) = 1/3x3ex - S 1/3x3ex  = 1/3x3exdx =1/3x3ex -1/3 S x2dx =    (nu er jeg så lige gået i stå. )


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af mathon

...du skulle differentiere højre side


Svar #4
10. februar 2009 af Kalinichenko (Slettet)

når ja, nu får jeg det til at passe..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2009 af mathon

(x2ex - 2xex + 2ex + k)' = (x2ex - 2xex + 2ex)' =((x2-2x+2)ex)' = (2x-2)ex + (x2-2x+2)ex =

(2x-2+x2-2x+2)ex = x2*ex

.................................

du kan selvfølgelig også integrere,
men så skal det være venstre side


Skriv et svar til: At gøre rede..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.