Fysik

hjælp tak!

11. februar 2009 af maxxi (Slettet)

i visse tilfælde kanet sort hul opdages ved at en stjerne i nærheden udfører en jævn cirkelbevægelse om det sorte hul. i 1992 undersøgte man ved hjælp af WATCH en sådan stjerne. stjernenes omløbstid er 10,4 timer og farten i cirkelbevægelsen er 4,1*105 m/s.

beregn radius i cirkelbevægelsen og beregn massen af det sorte hul.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af mathon

v = ω*r = (2π/T)*r

hvoraf

r = (v*T)/(2π)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af mathon

G*M/r2 = v2/r

hvoraf
M = (v2*r)/G

G = 6,67259*1011 N*m2/kg2


Skriv et svar til: hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.