Fysik

Tur til månen

11. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

En astronaut på Månen lader en sten falde fra en højde af 1,40 meter over måneoverfladen

Tyngdeaccelerationen ved Månens overflade er 1,67 m/sek^2

Hvor lang tid er stenen om faldet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Asbjørn, elektronik ing. (Slettet)

s=½*a*t^2 =>

t=sqrt(2s/a)

t=sqrt(2*1,4m/(1,67m*s^-2))=1,29 sek


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: Benyt ligningerne for konstant acceleration.


Svar #3
11. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Når ja, den havde jeg slet ikke tænkt på at bruge :)

Men hvordan kan jeg beregne Månens masse, ud fra oplysningen at dens radius er 1738 km?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #3: Benyt Newtons tyngdelov.


Svar #5
11. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Undskyld  at jeg stiller så mange spørgsmål, men når jeg skal beregne den fart, som kommandosektionen havde i sin cirkelformede bane om Månen, kan jeg så bruge formlen

a=v2/r, og isolere v`?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #5: Du kan vælge at bruge den du har udregnet der, hvis du kender til højden eller du kan bruge Newtons tyngdelov.


Skriv et svar til: Tur til månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.