Matematik

voksende funktion

13. februar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan kan jeg vise, at funktionen f(x)=x - ln((x^2)+1) er voksende i R?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

En funktion f(x) er voksende på R såfremt f'(x) ≥ 0 for alle x på R.

Vi har, at f'(x) = 1 - (2x)/(x2 + 1). Det ses, at f'(x) er positiv (eller 0) kun såfremt (2x)/(x2 + 1) ≤ 1. Da Vm(x2) = R+ er nævneren altid positiv og større end tælleren, hvorfor f'(x) ≥ 0 for alle x. I værdien x = 1 har grafen for f(x) i øvrigt en vendetangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2009 af Dynin (Slettet)

for at f er voksende skal f'(x)≥0 dvs. x2+1≥2x for alle x i R ...

du har x2-2x+1=(x-1)2≥0 for alle x i R


Skriv et svar til: voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.