Matematik

Log opg.

07. november 2004 af Japs100 (Slettet)
Hej er er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?

a) logx/log1/2=2

b) ln(4x)=2-lnx

c) ln(3x)=1

d) logx=2+log3

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

a) x = 10^[2*log0.5]

b) ln(4x^2) = 2

x = +-rod([e^2]/4)

c) x = e/3

d) x = 10^[2+log3]

Svar #2
07. november 2004 af Japs100 (Slettet)

ok , tak. Hvordan er b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

b) Det er bare et spørgsmål om at kunne sine logaritmeregneregler.
-1^(1/2) har anført det korrekte resultat. Sådan her:

ln(4x)= 2-ln(x) => 2 = ln(4x)+ln(x) = ln(4x^2) => 4x^2 = e^2 => x = +/- sqrt([e^2/4])

Er du med på det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Rettelse:

Du kan ikke bruge den negative løsning i b), da ln(4x) og ln(x) kun giver mening for x>0. Derfor er

x = sqrt([e^2]/4)

den eneste brugbare løsning.
Resten er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Her er de korrekte resultater,

a) x = 10^[2log(1/2)] = 1/4
b) x = sqrt([e^2]/4)
c) x = e/3
d) x = 10^[2+log3] = 300

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ikke desto mindre er det vigtigt, at du #0, skriver hvorfor "-" ikke kan bruges vedr. b).

Skriv et svar til: Log opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.