Fysik

aflæsning af halveringstykkelse i databog

15. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

er der nogen af jer, som ved hvordan man aflæser halveringstykkelsen for gamma-stråling er med materialet: bly ?

Håber der er nogen er lige kan forklarer hvordan man gør.

på forhånd tuuusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvilken data man har. Hvis du har det på en graf, går du ind på kurven et eller andet sted og aflæser intensitet og tykkelse. Derefter går du ind på grafen, hvor intensiteten er halveret og aflæser tykkelsen. Differencen mellem de 2 tykkelser er halveringstykkelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af mathon

i enkeltlogaritmisk afbildning
fås
den lineære graf

ln(I) = -µ*x + ln(Io)   µ>0         

eller skrevet
Y = *x + B            med hældningskoefficient  

og
                                               X½ = ln(2)/µ


Skriv et svar til: aflæsning af halveringstykkelse i databog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.