Matematik

graf

15. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har opgaven:

y=f(x)=ax^2+bx+c

grafen gaar gennem punkterne (0,2) (2,-1)(4,3) bestem a b og c..hvordan kan jeg goere det naar jeg ikke har roedderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har 3 ligninger med 3 ubekendte. Prøv at overveje, hvordan de ser ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af millemus_13 (Slettet)

Du ved c er det sted hvor grafen skære y aksen, og dte gør den i (0,2). dvs c=2 

Du har nu to ubekende a og b. Du sætter de sidste kordiantor (2,-1) (4,3) ind i fx. Der er nu to ligninge rmed to ubekendte. Du isolere nu a eller b i den ene og sætter den ind i den anden. så kan du finde a og har du a kan du bestemme b


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er altid sjovere at løse 3 ligninger med 3 ubekendte end 2 med 2. :P =)


Svar #4
15. februar 2009 af teamwork (Slettet)

jeg kender kun y=a(x-r1)(x-r2) og jeg har ikke roerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis du ganger igennem fås formen:

y=ax^2+bx+c.


Svar #6
15. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hvordan skal jeg saette dem ind.. jeg er virkelig blank


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Du kender c fra et tidligere indlæg, Nu mangler du blot a og b. Du kender desuden to sæt tal, der opfylder din ligning.


Svar #8
15. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hvilken ligning skal jeg bruge


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Har du selv noget forslag til det? Du kender to sæt (x,y), der opfylder din ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2009 af millemus_13 (Slettet)

Dvs du har f(x)=ax^2+bx+2

Du sætter nu de sidste to kordiantor ind og får   (-1)=a*2^2+b*2+2   og (3)=a*4^2+b*4+2   

Isolere nu a i den ene og sæt den ind i den anden..


Svar #11
15. februar 2009 af teamwork (Slettet)

ok jeg proever tak for hjaelpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c        som i denne sammenhæng skrives mere fordelagtigt som

x2*a + x*b = y-2     

som ved indsættelse af koordinater giver

22*a + 2*b = -1-2
42*a + 4*b = 3-2         og dermed

4a + 2b = -3
16a + 4b = 1


 


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. februar 2009 af mathon

svarudvidelse
grundet ny tråd  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=641940
med samme indhold

..........................

I:  4a + 2b = -3        multipliceres med -2
II: 16a + 4b = 1

III: -8a - 4b = 6
II: 16a + 4b = 1        II og III adderes

8a = 7

a = (7/8)     som indsat i II giver

16*(7/8) + 4b = 1
14 + 4b = 1

b = -(13/4)

konklusion:
y = f(x) = (7/8)x2 - (13/4)x + 2


Skriv et svar til: graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.