Matematik

Radianer og grader.

15. februar 2009 af mawak (Slettet)

Jeg er i gang med SRO.  Og jeg har et spørgsmål:

Når vinklerne er små og bliver målt i radianer, så er sin(vinkel) næsten lig med vinklen selv. Men hvorfor er det ikke tilfældet med grader?

Jeg har vedhæftet en enheds cirker, der illustrer, at så længe vinklerne er små, så er sin(vinklen) næsten lig med vinklen.

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Omkredsen på en cirkel er 2*pi radianer

altså er en vinkel i radianer = 2*pi*(grader/360).

En vinkel på 10 grader er derfor i radianer = 2*pi*(10/360) = 0.174533

sin-1(0.174533) = 10.0515

Håber det er svar nok...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af mathon

...fordi enhedscirklens omkreds
i radianer er 6,28
men
i grader er på det store tal 360


Svar #3
15. februar 2009 af mawak (Slettet)

Jo, det er svar nok, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Radianer og grader.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.