Fysik

udledning af bølgeligningen

16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

Hejsa derude

Jeg vil gerne forstå bølgeligningen, ved at sætte ord på trinene.. Håber I vil være behjælpelig..

Frekvensen beregnes via:

f=1/T --> skal denne egentlig bruges når man udleder bølgeligningen, det synes jeg det ligner man gør, men kan ikke se hvordan?

og udbredelses hastigheden er givet ved:

v=λ / T (dvs at af en periode T bevæger bølgelængden sig vejlængden λ )

v=λ / T <=> (hvad gør man her for at få næste trin)

v=λ(f/T)<=> (og hvad gør man her for at få næste trin igen)

v=λ*f

Venter spændt på et godt svar :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg kan ikke lige se nogen logik i den fremgangsmåde, du skitserer.


Svar #2
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

hvordan ville du komme frem til v=λ*f

som er bøægeligningen?? Nu hvor du ikke forstår hva jeg skriver ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den er ret logisk. Hastigheden må være antal bølgelængder pr. sekund.


Svar #4
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

men jeg har brug for hjælp til udledningen .. regnereglerne .. hvordaan den kommer fra første trin til sidste trin


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Som sagt ser jeg ikke nogen logik i den skitserede fremgangsmåde.


Svar #6
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

jo men har du så en anden  måde at komme frem til bølgelængden på ?


Svar #7
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

altså ,, i bogen står der, at i formlen v=λ / T skal denne formel indsættes: f=1/T

således at man får v=λ/T <=> v=λ*(f/T) <=> v=λ*f (men jeg vil bare have sat nogle ord ind her .. og flere mellemregninger så jeg præcis kan se hvad der sker ????)


Svar #8
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

kunne godt be om nogen form for hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Ah, nu tror jeg, jeg er med. Din fejl skyldes (mildesttalt) elendig notation og orden i dine udregninger.

Vi starter med v = lambda / T og f = 1/T. Sidste omskrives til: T = 1/f, som indsættes i første:

v = lambda / ( 1/f) = lambda * f.


Svar #10
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

altså denne formel f=1/T skal indsættes i v=λ / T .. og vi skal ende med bølgeligningen v=λ *f

?? men ved ikke hvordan ,, nogen som kender bare lidt til det


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Se #9.


Svar #12
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

dejligt :)

vil det sige, at når du siger

v = lambda / ( 1/f)

så siger du v = lambda *f/1 og får:

v= lambda * f

bare for at være helt sikker ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Jeps.


Svar #14
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

altså er v = lambda *f/1  det samme som v= lambda * f


Svar #15
16. februar 2009 af delidolu (Slettet)

perfekt :D tusinde tak


Skriv et svar til: udledning af bølgeligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.