Matematik

graf

17. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har opgaven y=f(x)=-2x^3-2x^2+20x-16 bestem antallet af loesninger til f(x)=c for forskellige (samtlige) vaerdier af c

jeg forstaar ikke spoersmaalet.. nogen der kan hjaelpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2009 af mathon

1)  indtegn f(x) på din graftegner - det giver dig et indsigtsfuldt overblik

2)  bemærk, at f(x) har lokalt minimum og lokalt maksimum

3)  beregn flok_min og flok_max

4)  grafen for y = c er en horisontal ret linje

5)  overvej forskelle i antallet af skæringspunkter
     eftersom
     c < flok_min
     c = flok_min
     flok_min < c< flok_max
     c = flok_max
     c > flok_max
 


Skriv et svar til: graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.