Matematik

Analytisk Plange.....

17. februar 2009 af Noorita (Slettet)

please hjælp mig også med den her opg.

I en trekant ABC er givet hjørnepunkterne A(5,3), B(-1,2) og C(6,-4)

du skal bestemme en ligning for en linje, som går gennem punkt A, og som er parallel med linje, som går gennem punkterne B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af Isomorphician

Hvordan finder du normalt hældningen til en linje når du kender to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2009 af mathon

1)  beregn hældningskoefficienten for linjen,som linjestykket BC er en del af

     α = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)   hvor (x1,y1) = (-1,2) og (x2,y2) = (6,-4)

2)  linjen gennem A(5,3) med hældningskoefficient = α
     har ligningen
     y = αx + b, som ved indsættelse af A's koordinater giver
     3 = α*5 + b hvoraf b beregnes


Svar #3
18. februar 2009 af Noorita (Slettet)

nå ok. :)

Mange tak.


Skriv et svar til: Analytisk Plange.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.