Matematik

Er dette korrekt ?

18. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Er dette korrekt ? Jeg er i tvivl om det der er kursiv .. 

Bestem en ligning for de tangenter, der har hælningskoefficienten 3/4:

f(x) = (x - 1) / (x + 2)

f ' (x) = (3) / (x + 2)2

f ' (x) = a = 3/4

(3) / (x + 2)2 = 3/4

         (3/4) * (x + 2)2 = 3

         3/4 * x2 + 3x = 0 

          d = 32 = 9

         x = (- 3 +/- 3) / (3/2)

x = - 4 V x = 0


Tangent 1:                            Tangent 1:

(-4 , f(x)) = (-4 , 2,5)             (0 , f(0)) = (0 , -0,5)

y = 1(x - (-4)) + 2,5                y = 1(x - 0) - 0,5

y = x + 6,5                               y = x - 0,5


 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Isomorphician

Du bruger ikke den rigtige hældningskoefficient når du skal udregne linjernes ligninger.


Svar #2
18. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

Jeg ser lige, om jeg kan huske noget som helst i ferien..

Vi har funktionen:

hvilket differentieret giver:

Vi kender til oplysningen , og denne benyttes:

Hvorfra vi udleder at . Herefter kan vi så indsætte i .

Jeg har ikke regnet efter!


Skriv et svar til: Er dette korrekt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.