Matematik

Haster "Procent regning"

21. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)

I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning, idet f.eks. en bøg fældes, når den er 90 - 120 år. I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 1930´erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9% pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter. I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelse holder.

a) Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 saammenlignet med arealet i 1983?

b) I hvilken år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?

Jeg siger på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af mathon

A(t) = Ao*(1-0,009)t = Ao*0,991t

A(100) = Ao*0,991100  = Ao*0,404916 = 40,5% af Ao

reduktionsprocent i 2083 = (100 - .............

beregn halveringstiden T½


Svar #2
21. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)

Er det her så løsningen til opgave a?

A(t) = Ao*(1-0,009)t = Ao*0,991t

A(100) = Ao*0,991100 = Ao*0,404916 = 40,5% af Ao

-------------------------------------------------------------------------------

og for opgave b skal  jeg sige

T1/2 = ln(1/2)/ln(a)

, men jeg har ikke a. Hvordan får jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af mathon

a = 0,991


Svar #4
21. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)

hvordan løser jeg opgave b?

og hvordan skal jeg sætte det ind opgave a?

8-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2009 af mathon

T½ = ln(½)/ln(0,991) ≈ 77

bøgeskovsarealet er på det halve af 1983-niveauet 77 år efter 1983
dvs.
i år 2060


Svar #6
21. februar 2009 af Jasko12 (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Haster "Procent regning"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.