Geografi

flydende lys

21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

hey :)

Jeg sidder med en lille opgave. Se vedhæftet fil.

her er hvad jeg er kommet frem til:

der er to krafter i spil hhv F tyngde og Fopdrift

det kan beskrives ved formlerne:

Ft= Plys*Vlys*g

Fop=Vfortrængt*Pvand*g

Fres=0 da lyset flyder. Hvis massefylden af væsken er større end legemets vil legemet søge til overfladen indtil tyngdekraften er lig opdriften hvilket må betyde at man kan gøre således:

Plys*Vlys*g= Vfortrængt*Pvand*g her kan Plys isoleres:

Plys=Vfortrængt*Pvand/Vlys  da Pvand =1,00g/cm^3 kan man skrive :

Plys=Vfortrængt/Vlys

kan jeg gøre mere ? Skal jeg muligvis gribe det anderledes an og se på hvor meget af lyset der er over/under ?

på forhånd tak


Svar #1
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

vedhæfter lige ;)

Vedhæftet fil:Wd0000006.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2009 af Jerslev

#0+1: Uden at have set på vedhæftelsen ser din matematik korrekt ud. Husk dog enhederne, når du bruger talværdien for vands densitet.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

Jeg har bare ingen tal at forholde mig til. det er problemet. Jeg skal give et bud på densiteten af stearinen. overvejer om man kunne udlede en formler der beskriver forholdet med den del af staerinen der er over og under vand da ville jeg jo kunne bruge selvopfundne værdier 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2009 af Jerslev

#0: Ja, du skal vurdere hvor meget af lyset, der er hhv. over og under vandet. Som jeg ser det er der cirka 3/4 under vandet og 1/4 over.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

vandet går noget højere op hvis man kigger godt efter :)  så nok nærmere 1/10 flyder oven på. Men tror ikke jeg forstår hvad jeg skal gøre herfra for at give et kvalificeret bud


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2009 af Jerslev

#5: Åh, det har du jo også ret i. Jeg så ikke yderligere detaljeret på billedet, men du har nok ret i 1/10. Pointen er, at du skal indse, at det er ligegyldigt hvordan du indsætter forholdet, for det er netop et forhold vi er interesserede i. Du sætter simpelthen volumenet af lyset til 1 og så er der 9/10 af lyset, der fortrænger vand.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #7
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

ahh klart så bliver densiteten 0,9 g/cm^3 hvilket jo er meget passende. tak for det !


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. februar 2009 af Jerslev

#7: Det var skam så lidt. =)

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: flydende lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.