Matematik

hjælp til en lille spørgsmål?

21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hej håber du kan hjælpe mig:)

jeg har fået en opgave for som hedder log(x)+log(2x+3) =3 hvodan skal jeg stille den op inde i min lommeregner så jeg kan regne den ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan løse den i hånden. =)

Prøv at udnytte, at log(a) + log(b) = log(a*b)


Svar #2
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

det jeg ikk forstår hvordan kan jeg vide hvilke af dem er log(a) og log(b)? hehe:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ligemeget. ;)


Svar #4
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

ups det er = 2 hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Gør stadigvæk ikke nogen forskel. Prøv at bruge det jeg skrev i #1 og se, om du kan komme videre her. Skriv gerne dine mellemregninger, og så tager vi den et skridt af gangen.


Svar #6
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

passer det her log(10^2-3)/2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad er det lig?


Svar #8
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

okay det passer ikk hehe

vent skal lige tænker mere :)


Svar #9
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

okay det her må være rigtig tror jeg:) hehe

(log(2)-3)/2= -1,34949

giver det overhovedet dicimaltaller??


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Mellemregninger tak. Hvordan kommer du frem til det udtryk? Hvad er der blevet af x?


Svar #11
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hmm, ved det ikk!

hmm kigger på mine mat. bøger

men VENT det skal nok komme :)


Svar #12
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

3=(2/2)

X*log(3)=loh(2/2)

x=(log(2/2))/(log(3))= 0

passer det


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

brug reglen om at log(a) + log(b) = log(a*b)

så får du log(x*(2x+3))= 3

prøv at regn videre ved at gange ud. Se om du kan huske hvordan man "ophæver" log.


Svar #14
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

men det =2 bare du husker det ;)

nårh man skal ophæve skal man så ikk dividerer


Skriv et svar til: hjælp til en lille spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.