Matematik

Reduction :)

22. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

Hej alle sammen :)

Ville hører om der nogle der kunne lærer mig at reducerer ? (9.klasse) 

i må meget gerne fortælle hvad i gør osv. :D

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af dudiis (Slettet)

Når du reducerer et stykke, skal du forsøge at gøre talmængden mindre, men så der stadig står samme værdi.

hvis du f.eks. tager stykket: 4x-4x+5x-5x, --> så vil det give = 0 , fordi du har 4x og derefter trækker 4x fra, og det samme med de 5x.

= 0 , vil bare være en anden måde at skrive det på.

Kom med et eksempel på et af dine stykker, så kan jeg forklare dig vejen igennem.


Svar #2
22. februar 2009 af ænvvvv (Slettet)

b+b+2b+(-3)*b

8a+14a-3a-7a+3*2a

20b-4b-2b*10

3b*3+2b*5-4b/2

det her var bare nogle af dem :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2009 af dudiis (Slettet)

Hvis vi nu tager den første: b+b+2b+(-3)*b

Den er ganske simpel, for du har kun at gøre med ét bogstav.

De steder der er parantes og gangetegn skal altid regnes først, så vi starter reductionen ud med at hæve parantesen og derefter gange ind i den:

-3*b = -3b (når der står + foran en parantes behøves fortegnet ikke ændres)

Nu +'er vi så resten af b'erne sammen:

b+b+2b = 4b

Nu har vi så et stykke der hedder:

4b-3b = b

Resultatet af den reducion er derfor = b, fordi du ikke kan gøre stykket mindre.


Skriv et svar til: Reduction :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.