Matematik

Forkorte udtryk

22. februar 2009 af leetmachine (Slettet)

Hej

Jeg har dette udtryk:

http://www.myupload.dk/showfile/170441a0131.png/

Det vil jeg gerne have forkortet til dette udtryk:

http://www.myupload.dk/showfile/1704436c7fc.png/

Men jeg kommer frem til dette udtryk:

http://www.myupload.dk/showfile/1704426c7fc.png/

Hvor er det jeg går galt i byen? Og hvordan skal det løses?

Hilsen Erik :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

Når du ikke angiver hvordan du er kommet frem til resultatet, kan jeg ikke se hvor det går galt: ellers   ((2r-r)/2)2 = (r/2)2  =r2/4


Svar #2
22. februar 2009 af leetmachine (Slettet)

Her er min fremgangsmåde:

http://www.myupload.dk/showfile/17049140f65.png/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af peter lind

Tredie linie efter lighedstegnet. Du får (r/2)2 =r2/2. Det skal være r2/4


Svar #4
22. februar 2009 af leetmachine (Slettet)

Så er det rettet:

http://www.myupload.dk/showfile/1705013e2e9.png/

Jeg kan dog stadig ikke helt se hvordan jeg kommer frem til de udtryk jeg ønsker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af peter lind

Jeg medtager kun kvrod leddet.

2*kvrod( r2/4+h2) =  kvrod( 4*(r2/4+h2) = det ønskede


Svar #6
22. februar 2009 af leetmachine (Slettet)

aah super tak skal du have :)


Skriv et svar til: Forkorte udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.