Almen studieforberedelse (AT)

Lord of the Flies -- Rejser?

23. februar 2009 af JeppeTarp (Slettet)

Hej,
Jeg havde også planlagt at have om Lord of the Flies i Dansk/samf, men da jeg snakkede med mine vejledere satte de rigigt mange spørgsmåltegn til selveste emnet om rejser.. Man hører jo egentligt ikke meget om rejsen, og da overemnet til hele AT er rejsen skal synopsis indgå noget om det.

Så jeg har undret mig over hvad i gør for at få rejser med ind i det?.. Hvad skriver i om for at få emnet rejser indgået?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af stine-minna (Slettet)

Prøv at læs i et andet forum om det samme. AT Lord of the flies, tror jeg bare, det hedder. Der er vi nogle, der skriver om den, som har skrevet en masse sammen.

Det er helt klart en opgave, hvor man er nødt til at argumentere lidt for rejsen, men den er der! Og er jo helt klart en del af baggrunden for den udvikling, der sker med drengene, og det samfund, de opbygger.


Svar #2
23. februar 2009 af JeppeTarp (Slettet)

Ja men i nævner en masse om hvad i vil skrive om og det (fra psykologisk synspunkt), men desværre ikke meget om hvordan i har planlagt at få rejsen indgået, hvordan har du planlagt f.eks???

Og tak for responset :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af stine-minna (Slettet)

At drengene er landet på den øde ø, og dermed forsvundet fra/for civilisationen, er netop baggrunden for hele bogen. Når man lander et sted og er på en rejse, befinder man sig i en form for ingenmandsland (Limbo – den katolske kirke. Mellem himmel og helvede), idet man selv ved, at man ikke vil have nogle vedvarende forpligtelser på stedet. Det er altså bare en midlertidig tilstand, hvilket gør at man ikke er forpligtet af samme normer, som normalt, har jeg overvejet. Hvad siger du til det? Er det for langt ude?

Man kan sagtens have en lille ferieflirt, uden at der er noget forpligtende ved det i længden. :)

Drengene er altså landet på en øde ø, hvor deres gamle normer og civilisation ikke længere er gyldige, hvilket netop lukker op for muligheden af hele historien og forsøget på oprettelsen af en ny civilisation.
Derudover kommer drengene også ud på en erkendelsesmæssig rejse. En rejse fra at tro på ideen om at Briterne er et overlegent civiliseret folk, til at opdage ukendte vilde sider af dem selv, som civilisationen indtil nu har dækket over. En rejse fra barnlig naivitet til voksen realitet. Denne rejse muliggøres af at den fysiske rejse er gået forud.

Giver det nogen mening for dig??
 


Svar #4
23. februar 2009 af JeppeTarp (Slettet)

fantastisk, tak skal du have.. Håber mine vedlejere godkender det denne gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2009 af stine-minna (Slettet)

Det må vi håbe, ja! Det var så lidt!

God arbejdslyst!


Skriv et svar til: Lord of the Flies -- Rejser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.