Matematik

Bestem a således vinkelC=90¤

23. februar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Geometri! Håber nogen vil hjælpe..

i en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

Bestem a således at vinkel c er 90¤

Har aldrig løst sådan en opgave før, og har ingen anelse om det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2009 af dnadan (Slettet)

hint pythagoras, hvor siderne er  |AB|=|BC|+2, |BC|=|AC|


Svar #2
23. februar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

kan du uddybe det lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej

Jeg tror der menes at du skal finde siden AB og så kan du bruge pythagoras fordi vinkel C skal være 90 grader:

Hvis du siger at AC og BC er x lange kan du skrive:

x2 + x2 = (x+2)2

2x2 = x2 + 4 + 4x

x2 - 4x - 4 = 0

x = 2+- √8

x = 2+-2,828

x = 4,828

løsningen 2-2,828 må kaseres fordi en længde skal være et positivt tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af Tobias11111 (Slettet)

HALLO!O!O


Skriv et svar til: Bestem a således vinkelC=90¤

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.