Fysik

wheatstones bro

24. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Håber nogen vil hjælpe, kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal gøre dette.

Denne opgave laves ud fra Wheatstones bro.

Wheatstones bro kan bruges til resistansmåling. Den ukendte resistans Rx danner sammen med den faste resistorer R en spændingsdeler. De variable resistorer R1 og R2 som danner den anden spændingsleder, kan være de to dele af en skyderesistor, hvis udtag er punktet A. Med et voltmeter måler man spændingsfaldet U mellem to punkter A og B. Resistansen af de to variable resistorer vælges, så spæmdimgsfaldet U er netop 0 V.

1. Begrund, at med denne indstilling gælder: U1/U2 = Ux/UR

2. Brug dernæst Ohms lov og vis hermed, at det betyder at:

R1/R2 = Rx/R ---->

Rx=R*(R1

/R2)


Skriv et svar til: wheatstones bro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.