Matematik

Problemopgave - Differentialregning

24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Kan virkelig ikke få hul på denne opgave.. Er helt blank..

Vedhæftet fil: mat opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Vil gerne hjælpe, men kan som sædvanligt ikke åbne den type fil.


Svar #2
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Hmm.. Ved ikke lige hvad jeg så skal gøre.? Den er gemt som et alm. word dokument..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Kan du ikke forklare, hvad opgaven går ud på?


Svar #4
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Det er fordi der er en figur som skal bruges.. men uden den lyder opgaven på:

Et dige har det på figur 13.42. viste tværsnit, hvor der er indlagt et koordinatsystem med x-aksen i en vandret linje, der dannes ved daglig vande og med y-aksen som vist.

Frembringere AB er en ret linje med hældningsvinklen lig med 45grader.

Frembringeren DC er en ret linje med hældningvinklen lig med 153,43grader.

Delen BC er udført som en paralel bue med tangentpunkter i B(3,3) og i C, hvor x-koordinatet er lig med 6. Koordinaterne er målt i meter.

Idet x-aksen symbolisere en vandlinje ved daglig vande, skal du bestemme hvor højt vandstanden over daglig vande må være, før havet løber over diget..


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2009 af Isomorphician

#0

Gem filen som .doc i stedet for .docx, så er der flere der kan læse den.


Svar #6
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Som sagt tidligere så er den gemt som alm. doc.. så skulle kunne åbnes af dem med doc.


Svar #7
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Så skulle alle kunne læse den 100%

Vedhæftet fil:mat opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis jeg har forstået dig ret, er der hjælp at hente i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Dige.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg kan stadigvæk ikke læse den, men håber jeg har fattet din udmærkede forklaring.


Svar #10
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Din tegning er rigtig nok.. Men jeg er ikke lige med på hvad det er du gør..?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal bestemme en regneforskrift for parablen. Dvs., at du skal beregne a, b og c i

1)  f(x) = ax2 + bx + c. Du ved at f(3) = 3.

2)   f '(3) = 1, da frembringeren AB er tangent til parablen i 3 og har hældningen tan(45º) = 1.

3)  f '(6) = -0,5, da frembringeren CD er tangent til parablen i 6 og har hældningen tan(153,43º) = -0,5. 

Da f '(x) = 2ax + b, kan du nu beregne a og b og derefter i flg. 1) kan du beregne c. Den søgte højde er 2. koordinaten til parablens toppunkt.


Svar #12
24. februar 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Okay.. Det er jeg med på... Men nu er der jo så en ligning med 2 ubekendte.. x = 3.. Men ved ikke om man så kan isolere fx b ?.. Men synes ikke lige jeg har helt fanget den endnu..


Skriv et svar til: Problemopgave - Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.